Ät näringsriktigt för att orka med golfspelandet

Du har en ljuvlig dag framför dig. Det står golfspel på agendan och dessutom är allt upplagt för en lyckad runda. Du känner dig verkligen laddad för stunden och full av energi. Du vet att varje slag räknas, varje putt läggs till i ditt scorekort och varje beslut påverkar resultatet. Till att börja med går första hålen som en dans, men sen är det som om luften plötsligt går ur dig.

Se till att få energi

För att du ska orka spela i flera timmar behöver du få i dig kolhydrater. När de bryts ner i kroppen blir de till glukos och fungerar därmed som bränsle till muskler och hjärnan. Du får energi och således får du ork och kraft att genomföra hela din golfrunda. De bästa kolhydraterna får du i dig via

Förbered dig på bästa sätt

Att laga näringsriktig mat är inte svårt och det finns dessutom många recept att välja mellan. Hitta något gott som du kan laga till innan din golfrunda. Varför inte njuta av en pasta Vongole eller en Tryffelpasta? Oavsett vad som händer därefter ute på banan, kan du i alla fall inte skylla på maten. Där är du faktiskt förberedd på bästa sätt.