Golfsvingen http://golfsvingen.nu Wed, 29 Jun 2022 11:05:30 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Bra accessoarer för golfspelaren http://golfsvingen.nu/bra-accessoarer-for-golfspelaren/ Wed, 15 Jun 2022 07:57:27 +0000 http://golfsvingen.nu/?p=126

Du är långt ifrån den enda som har ett intresse av att spela golf. En del gör det för skojs skull medan andra tävlar i golf. Idag finns det en hel marknad för olika accessoarer som är användbara vid golf. I det här inlägget får du veta mer om accessoarer för golfspelare.

Keps för soliga dagar

Att få solen i ögonen när du spelar golf är inte det mest ultimata för en lyckad golfrunda. Därför kan det vara en bra idé att bära en keps. En keps ger bra skydd mot solens starka strålar. Du kan handla på nätet för att få din nya keps skickad till dig. Förutom att kepsen skärmar av solen så skyddar den också ditt huvud, därför är en keps en bra investering.

Sportiga solglasögon

En annan sorts accessoar som är bra att ha nära till hands på golfbanan är ett par solglasögon. Då skyddar du dina ögon från solen och gör att du kan se ordentligt utan att behöva kisa. Det finns många varianter av solglasögon och de kommer i olika material och färger.

Bättre grepp

Slutligen finns det bra handskar du kan använda för att få bättre grepp om golfklubban. De är både tunna och bekväma.

]]>
En skön dusch efter golfrundan http://golfsvingen.nu/en-skon-dusch-efter-golfrundan/ Tue, 16 Nov 2021 13:16:20 +0000 http://golfsvingen.nu/?p=109 Många tror att de inte blir svettig av en golfrunda men ack så fel de har. Vare sig du spelar en solig dag eller en mulen dag så är golf faktiskt krävande. Dessutom är det ibland långa distanser du måste gå från hål till hål.

Då är en uppfriskande dusch efter golfrundan ett absolut måste. Att duscha efter fysisk aktivitet är viktigt på grund av att bakterier kan gro i svett som kan orsaka hudproblem och infektioner.

Gör duschen speciell

Ibland behöver du kanske lite motivation för att hoppa in i duschen när du kört 18 hål och bara vill slappna av. Då tycker vi att du ska göra duschen till en så behaglig upplevelse som möjligt.

Sätt på lite skön musik i badrummet och tänd ett doftljus för att få en avslappnande stämning. Vi rekommenderar även att du använder bra produkter i duschen. Tänk till exempel naturliga, ekologiska produkter.

Det är bra för både kropp och själ att kosta på sig det där lilla extra i duschen. Du kan beställa dina produkter online för att göra det ännu enklare. Ta hand om din hud och din kropp lika väl som du tar hand om dina golfklubbor.

Den kommer att tacka dig.

]]>
Ät näringsriktigt för att orka med golfspelandet http://golfsvingen.nu/at-naringsriktigt-for-att-orka-med-golfspelandet/ Tue, 21 Sep 2021 09:07:27 +0000 http://golfsvingen.nu/?p=107 Du har en ljuvlig dag framför dig. Det står golfspel på agendan och dessutom är allt upplagt för en lyckad runda. Du känner dig verkligen laddad för stunden och full av energi. Du vet att varje slag räknas, varje putt läggs till i ditt scorekort och varje beslut påverkar resultatet. Till att börja med går första hålen som en dans, men sen är det som om luften plötsligt går ur dig.

Se till att få energi

För att du ska orka spela i flera timmar behöver du få i dig kolhydrater. När de bryts ner i kroppen blir de till glukos och fungerar därmed som bränsle till muskler och hjärnan. Du får energi och således får du ork och kraft att genomföra hela din golfrunda. De bästa kolhydraterna får du i dig via

Förbered dig på bästa sätt

Att laga näringsriktig mat är inte svårt och det finns dessutom många recept att välja mellan. Hitta något gott som du kan laga till innan din golfrunda. Varför inte njuta av en pasta Vongole eller en Tryffelpasta? Oavsett vad som händer därefter ute på banan, kan du i alla fall inte skylla på maten. Där är du faktiskt förberedd på bästa sätt.

]]>
Håll myggen borta under golfrundan http://golfsvingen.nu/hall-myggen-borta-under-golfrundan/ Thu, 19 Aug 2021 10:56:16 +0000 http://golfsvingen.nu/?p=105 Golf är en härlig sport som både underhåller och ger dig en fysisk utmaning. Dessutom får du vara ute i friska luften oftast omgiven av skön natur. Det finns dock en sak som kan göra det hela mindre roligt och det är mygg. Du vill inte helt plötsligt höra myggens surr i örat just när du är på väg att ta din swing.

Olika bra metoder att använda

Myggmedel är naturligtvis det första du tänker på när du vill hålla surrandet borta. Det finns många olika myggmedel på marknaden, viss mindre effektiva än andra. En sak som ät viktigt är att myggmedlet håller länge. Om du spelar 18 hål så är du därute ett bra tag och du vill inte behöva spreja på dig flera gånger under dagen.

Något annat att tänka på är om du vill ha enbart naturliga ingredienser i myggmedlet. I så fall rekommenderar vi medel med citronella som kommer från ett eukalyptusträd. Däremot finns medel som innehåller DEET, ett godkänt medel, som bevisat räcker längre. Beställ på nätet så behöver du inte ta tid ifrån golfbanan med att springa runt i affärer.

Du kan också köpa näthuvor på nätet för att skydda ansiktet extra. Surrandet kan vi dock inte göra mycket åt.

 

]]>
Snygg utanför banan http://golfsvingen.nu/snygg-utanfor-banan/ Thu, 19 Aug 2021 08:14:24 +0000 http://golfsvingen.nu/?p=103

Sport och fritidsaktiviteter tar allt mer av vår lediga tid. Många av oss vill också identifiera oss med de aktiviteter vi gärna deltar i. Det kan vi göra genom att klä oss på ett sätt som talar om vilken actionsport vi gärna utövar. Om du söker på nätet kan du lätt hitta något som stämmer överens med hur du vill se ut på din fritid.

Du kan också klä dig neutralt

Det finns trots allt tillfällen där du inte kan eller bör klä dig i dina favoritkläder. Du kanske ska delta i en affärslunch eller vara representativ på något annat sätt. Då får du inför detta tillfälle ta reda på vad som gäller och vad som är trendigt. Till din hjälp finns modetidningar som visar hur du ska klä dig och vilka accessoarer som är trendiga.

Ibland funkar casual clothing

Vi ska naturligtvis inte döma ut fritidskläder i alla sammanhang. Har du uppdraget att medverka vid en mässa som har fritid som tema? Då är det läge att se i garderoben om du har fräscha kläder som matchar det tema som du har i montern. Spelar du golf på fritiden och din monter stämmer med det temat har du säkert inga svårigheter att klä dig snyggt.

 

]]>
Hjälp oavsett vad http://golfsvingen.nu/hjalp-oavsett-vad/ Wed, 18 Aug 2021 08:57:54 +0000 http://golfsvingen.nu/?p=99 Prylar kan du aldrig ha för många av. Idag finns det så oerhört mycket grejer att använda till allt möjligt att ditt hem skulle överflödas och spola ut dig genom fönstret om du köpte allt du vill ha eller tycker dig behöva. Men det finns många saker vi faktiskt behöver, och många multiredskap vilka tillåter fler användningsområden utan att ta upp alltför mycket plats på hyllor eller i lådor därhemma.

Var du kan hitta allt

Golfspelaren, arbetsnarkomanen, konstnären och trädgårdsmästaren behöver olika prylar för att kunna utföra sina respektive aktiviteter. För mer information samt ett brett urval klicka här. Med rätt hjälpmedel kan alla spela golf.

Arbetsnarkomanen, beroende på yrke, kanske är i större behov av affärsrelaterade manicker som kontorsmaterial, kommunikationsutrustning och dylikt. Sportutövaren tittar kanske istället efter träningsredskap samt träningsutstyrsel. Konstnären kan behöva många olika material och redskap beroende på vilken typ av konstnär denne är. Eller trädgårdsmästaren som kanske både tittar efter lökar, frön samt trädgårdsredskap för att kunna arbeta med.

Vem du än är finns det alltid något du behöver så varför inte göra det enklare för dig när du ska köpa dina tillbehör genom att handla allt online. Du slipper åka mellan flera butiken vilket blir både miljövänligare och tidsbesparande.

]]>
Hitta något passande för golfrundan http://golfsvingen.nu/hitta-nagot-passande-for-golfrundan/ Tue, 08 Jun 2021 08:02:30 +0000 http://golfsvingen.nu/?p=97 Golf har blivit en mycket populär sport det senaste året. Fler och fler har börjat spela under pandemin och insett vilken trevlig sport det är. Alla kan spela på samma villkor och du kan spela tillsammans med din familj eller dina vänner trots att ni inte har samma erfarenhet. Så förutom att du får träning och motion får du även umgås och ha det trevligt på köpet.

Det finns massor av trevliga golfbanor, både i Sverige och utomlands så har du tänkt dig en riktigt golfsommar är det dags att börja planera. Tänk på att tiderna tar slut fort så boka i tid. Tänk också på att se över din utrustning och dina kläder så att du är redo.

Rätt klädd på golfbanan

Kanske behöver du något nytt på golfbanan, som ett par nya shorts eller några nya linnen eller T-shirts. En golfrunda tar några timmar och det är bra att klä sig rätt. För det är inte bara viktigt att kläderna är praktiska, de ska vara snygga också, eller hur?

]]>
Fräsch på golfbanan http://golfsvingen.nu/frasch-pa-golfbanan/ Mon, 31 May 2021 08:35:25 +0000 http://golfsvingen.nu/?p=93 Det är inte bara när du går ut som det gäller att se bra ut. På samma sätt som du fixar håret, smörjer in dig och sminkar dig för festen. Ja, då kommer det även vara viktigt att se bra ut på jobbet, golfbanan och kanske till och med i mataffären.

Som du redan vet behöver du många klubbor för att alltid ha den rätta. Likaså är det viktigt att ha alla de olika hudkrämer, parfymer läppstift och naturligtvis munskydd i dessa tider. 

Läppstift och annat smink under golfrundan

Varför är det så att du måste sminka dig för att spela golf? Egentligen är detta inte alls något nödvändigt. Anledningen är enkel. Det är sedan länge tydligt att kvinnor, även vissa män, gillar att sminka sig. De vill helt enkelt se bra ut.

Det är absolut inte så att en kvinna eller man utan smink är oattraktiv. Det handlar heller inte om att ragga på golfbanan. Allt är bara en naturlig företeelse i vårt moderna samhälle. Faktum är också att det tilltalar de flesta människor. Det oavsett om du är kvinna eller man.

]]>
Nybörjare eller veteran inom golf? http://golfsvingen.nu/nyborjare-eller-veteran-inom-golf/ Thu, 01 Oct 2020 13:17:34 +0000 http://golfsvingen.nu/?p=86 Är du nybörjare eller veteran inom golf? Det kanske inte spelar så stor roll utan det viktiga är att du regelbundet får komma ut och spela golf. Kanske mer spännande som nybörjare men när du väl fått smak för det hela då går det inte att bara strunta i golfen.Vi gör allt vi kan för att få svinga en golfklubba året om. Som de flesta som håller på med vet om så är utrustningen viktig. Det gäller att man ser till så att man har de klubbor man behöver och vet du att det även är viktigt att hålla koll på vilka golfbollar man ska köpa. Vintern kan vara en tid då man kan gå igenom sin golfutrustning och titta på något nytt som kan passa till nästa års golfsäsong.Vi lever i ett land då de flesta golfbanor stänger för vintern och då får man åka iväg på golfresor för att stilla sin hunger. En del golfklubbar har skaffat sig utrustning med Virtuell Reality där man kan få spela golf året om genom ny avancerad teknik. Då kan man träna på sin swing och få känna av lite spel även fast det är vinter.Är det sen höst och golfbanan fortfarande öppen så är det klart att man ska ge sig ut och spela. Är man ute tidigt på morgonen så kan det fortfarande vara kyligt. Se till att köpa värmande fleecetröjor som man kan kan ta på sig när man slagit sitt slag och ska vidare till nästa hål. Det kanske inte dröjer länge förrän snön börjar falla och golfklubben stänger igen sina banor. Det gäller att passa på så långe det finns möjlighet att spela.

]]>
Ladda upp under golfsäsongen http://golfsvingen.nu/ladda-upp-under-golfsasongen/ Thu, 18 Jul 2019 10:13:13 +0000 http://golfsvingen.nu/?p=77 Det är inte alla som förbereder sig innan golfsäsongen sätter igång och får börja ladda upp under golfsäsongen. Är du en van spelare så är det nog inga problem att hitta svingen och känna att man är redo för att börja spela golf. Oavsett så är det viktigt att man har en stark och frisk kropp när man ska spela golf. Ju mer du träna både golf och din kropp desto bättre förutsättningar får du.

Träna dig i form

Det gäller att under hela året ha golf i åtanke då man tränar och annat. För att kunna svinga klubban under hela säsongen så är det viktigt att man tränar upp sig och få en stark bål. Fysträningen under vinterhalvåret är viktigt oavsett när du börjar att spela golf. Det gäller att man förbereder sig på bästa sätt inför den kommande golfsäsongen. Det är inte bara svingen som behöver tränas utan även din kondition och styrka är viktigt för ditt golfspelande.

Kolla din utrustning

Gå igenom din utrustning för att se om det är något nytt som behöver införskaffas. Det kanske behövs en ny golfbag då den gamla gjort sitt och inte skötte sig som den skulle under fjolårets säsong. Även klubbor kanske behöver bytas ut för att ditt spel ska förbättras detta år. Det går inte att lämna något åt slumpen då det kommer till golf. Både hur du har tränat inför och under säsong är viktigt för hur dina resultat ska bli.

]]>