Ladda upp under golfsäsongen

Det är inte alla som förbereder sig innan golfsäsongen sätter igång och får börja ladda upp under golfsäsongen. Är du en van spelare så är det nog inga problem att hitta svingen och känna att man är redo för att börja spela golf. Oavsett så är det viktigt att man har en stark och frisk kropp när man ska spela golf. Ju mer du träna både golf och din kropp desto bättre förutsättningar får du.

Träna dig i form

Det gäller att under hela året ha golf i åtanke då man tränar och annat. För att kunna svinga klubban under hela säsongen så är det viktigt att man tränar upp sig och få en stark bål. Fysträningen under vinterhalvåret är viktigt oavsett när du börjar att spela golf. Det gäller att man förbereder sig på bästa sätt inför den kommande golfsäsongen. Det är inte bara svingen som behöver tränas utan även din kondition och styrka är viktigt för ditt golfspelande.

Kolla din utrustning

Gå igenom din utrustning för att se om det är något nytt som behöver införskaffas. Det kanske behövs en ny golfbag då den gamla gjort sitt och inte skötte sig som den skulle under fjolårets säsong. Även klubbor kanske behöver bytas ut för att ditt spel ska förbättras detta år. Det går inte att lämna något åt slumpen då det kommer till golf. Både hur du har tränat inför och under säsong är viktigt för hur dina resultat ska bli.