Open Championship

Open Championship, oftast kallad för British Open internationellt och helt enkelt The Open på de brittiska öarna, är den äldsta av de fyra största mästerskapen i golf.golf_367216169

Historia

Den spelades för första gången redan 1860, den 17 oktober för att vara exakt. Tävlingen var begränsad till professionella spelare och där deltog 8 spelare som gick tre rundor på en bana med tolv hål på en och samma dag. Året därefter öppnades tävlingen upp för amatörer, varpå 8 av de bästa amatörerna och 10 professionella tävlade mot varandra.I början tävlade man inte om en pokal utan ett bälte, vilket ju fortfarande är fallet i sporter som boxning, brottning och MMA. Detta bälte var priset fram till 1870 då spelaren Young Tom Morris tilläts behålla det permanent efter att ha vunnit turneringen tre år i rad. Avsaknaden av ett pris betydde att tävlingen inte hölls det följande året, men 1872 höll man den igen och gav en medalj till vinnaren, vilket råkade vara Young Tom Morris igen. Efter detta introducerade man trofén man använder än idag: Claret Jug.

2016

Den 145:e Open Champoionship är mindre än två veckor bort. Den kommer att spelas mellan den 14 och 17 juli i Skottland och för nionde gången på Royal Troon Golf Club i Ayrshire.Trots sin vinst förra året är det inte Zach Johnson som är favoriten i år. De flesta som håller på med detta verkar vara ganska överens om att det är Jason Day som har störst chans att ta hem Claret Jug. Men Rory McIlroy och Jordan Spieth verkar också anses vara kandidater för detta.Detta skulle betyda både Jason Days och Jordan Spieths första Open Chamopionship-vinst medan Rory McIlroy tog sin första vinst 2014.  De flesta minns nog hur Jordan Spieth hade chansen att bli den sjätte spelaren någonsin att göra en grand slam innan Zach Johnson nekade honom detta genom sin vinst förra året. Men även om Spieth hade vunnit den var det ju fortfarande Jason Day som tog hem PGA Championship 2015 strax därefter.